Borçka’nın nüfusu kaç?
Borçka• Toplam805 km²Rakım108 mNüfus (2018)• Toplam25.
Artvin Borçka Gürcü mü?
Artvin Okrugu etnografik haritası, 1886. Artvin’de bir Gürcü ailesi; Klarceti ve Şavşeti seyahat günlükleri (1904), Niko Marr. Artvin Gürcüleri yaşadıkları bölgede otokton olup geleneksel olarak Merkez, Borçka, Murgul, Şavşat ve Yusufeli ilçelerinde yaşamaktadırlar.
Borçka eskiden nereye bağlıydı?
Cumhuriyet döneminde Artvin, Haziran 1926’da 877 sayılı kanunla Yusufeli kazası Erzurum ilinden alınarak Artvin’e bağlanmıştır. 1928’de Borçka kazası belediyeye dönüştürülerek 1282 sayılı kanunla Artvin’e bağlanmıştır.
Artvin Borçka’nın rakımı kaçtır?
253 mBorçka / boy
Borçka’nın kaç tane köyü var?
İlçede 1 belediye, 4 ilçe ve 36 köy bulunmaktadır.
Artvin Hopa’nın nüfusu kaç?
3. PLANLAMA ALANININ BULUNDUĞU İLÇENİN SOSYAL VE EKONOMİK YAPISI. Hopa, ildeki en yüksek nüfus artış hızına sahip ilçedir. İlçenin toplam nüfusu 34.852’dir. İlçe merkezi 19.748 nüfusa ve köy nüfusu 15’tir.
Borçka laz mı?
Türk Lazları, Türkiye’nin kuzeydoğusunda yaşayan yerli bir etnik gruptur. Başta Rize’nin Pazar, Ardeşen, Fındıklı, Çamlıhemşin, Artvin’in ise Arhavi, Hopa ve Kemalpaşa ilçeleri; Kısmen Borçka ve İkizdere’de yaşıyorlar.
Gürcülerin kökeni Türk müdür?
Gürcistan Tarihi. Kafkasya’nın yerli halklarından biri ve dünyanın en eski milletlerinden biri olan Gürcüler, en kalabalık nüfusa ve en derin siyasi geleneğe sahip Kafkas halkıdır.
Artvin’in en güzel ilçesi hangisi?
Bir medya ajansı, Türkiye’nin en güzel ilçelerini belirlemek için yapay zekaya sahip arama motorunu devreye soktu. Bu rehbere uygun olarak yapılan detaylı bir araştırma sonucunda Artvin’in en güzel ilçesi belirlendi: Yusufeli.
Borçka hangi dilde?
Türkiye’de küçük bir bölgede konuşulmasına rağmen farklı lehçelere sahip olan Lazca, Rize’nin doğusunda Çayeli’ye kadar Rize, Pazar, Ardeşen, Çamlıhemşin Fındıklı ve Artvin’in Arhavi, Hopa ve Borçka olmak üzere dört ilçesinde konuşulmaktadır.
Artvin kökeni nedir?
Artvin ismi, Gürcüce Arta kelimesine “-ovani” ekinin eklenmesiyle oluşturulmuştur ve “bir şeyi taşımak” anlamına gelir. Zamanla Arta-ovani, Arta-vani, Art-vani ve Art-vin olmuştur. Artavani, “Arta’nın bulunduğu yer” anlamına gelir.
Artvin Şavşat laz mı?
Şavşat nüfusunun çoğunluğunu Ahıska kökenli Kıpçak Türkleri oluşturmaktadır. Nüfusun küçük bir kısmı ise Gürcülerden oluşmaktadır.
Borçka’nın neyi meşhur?
Artvin’in Borçka ilçesinde yetiştirilen ‘Borçka Demir Elması’ isimli yöresel elma çeşidi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenerek Coğrafi İşaret Tescil Belgesi aldı.
Borçka’da ne yapılır?
Borçka Şehitliği Etrafındaki 11 Yer. Doğal Güzellikler. … Muratlı Camii. Tarihi Yerler. … Beyazsu Yaylası’nın Doğal Güzellikleri. … İbrikli Kilisesi. Turistik Yerler. … Borçka Karagöl. Doğal Güzellikler. … Otingo Kaplıca Aktiviteleri ve Eğlenceleri. … Camili Gorgit Tabiatı Koruma Alanı’nın Doğal Güzellikleri. … Macahel. Kampüsler.Daha Fazla Makale…
Borçka Barajı neden yapıldı?
Borçka Barajı, Artvin ilinde Çoruh Nehri üzerinde 1998-2005 yılları arasında enerji üretimi amacıyla inşa edilmiş bir hidroelektrik barajıdır.
Borçka Barajı kaç yılında yapıldı?
Borçka Barajı’nın gövdesi alüvyonlu toprak üzerinde yer aldığından, geçirimsizliği sağlamak için maksimum derinliği 57,8 metre olan toplam 11.000 944 metrekare geçirimsiz duvar inşa edilmiştir. Barajın inşasına 1999 yılında başlanmış ve 8 Nisan 2007’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından işletmeye açılmıştır.
Borçka hangi ildedir?
İlçe; Artvin ile Hopa arasında, il merkezine 30 km, Hopa ilçesine 36 km uzaklıkta yer almaktadır. Borçka ilçesine bağlı 36 köy bulunmaktadır. Rakımı 125 m’dir.
Artvin Yusufeli’nin nüfusu kaç?
2023 yılında Yusufeli’nin nüfusu 18.000 kişi olarak tahmin edilmiştir. Yusufeli’nin nüfusu bir önceki yıla göre %0,28 oranında azalmıştır. Verilerin erkek ve kadın nüfus oranlarına bakıldığında ilçede yaşayan 18.802 kişilik toplam nüfusun 9.457’sinin erkek, 9.345’inin ise kadın olduğu görülmektedir.
Artvinin kaç tane ilçesi var?
İl merkezinin deniz seviyesinden yüksekliği 530 m’dir. TUİK verilerine göre 2020 yılı itibarıyla merkez ilçe dahil 9 ilçe, 9 belediye, bu belediyelere bağlı 39 mahalle ve 320 köy bulunmaktadır.