İçeriğe geç

Üstün Körü Ne Demek

Üstün körü ne anlama gelir?

“Casual” kelimesi, bir işi fazla dikkat etmeden veya çok fazla incelemeden yapmayı ifade eden bir kavramdır. Türk Dil Kurumu, “casually” kelimesini kullanır; bunu, ayrıntılara girmeden yüzeysel ve gelişigüzel bir şekilde bir işi yapmak olarak açıklar.

Üstünkörü bir deyim mi?

Günlük hayatta kullanılan kelimelerden biridir. Türk Dil Kurumu’na göre bu kelime; Keyfi olarak, ayrıntılara dikkat edilmeden, ayrıntılara dikkat edilmeden yapılmış anlamına gelir. Geçici kelimeler yerine de tıpkı bunun gibi kullanılır.

Üstünkörü nasıl yazılır?

“Üstün” kelimesi bu kelimelerden biridir. Peki doğru yazımı nedir? Türk Dil Kurumu (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “Üstünkörü” olarak kullanılan kelimenin doğru kullanımı “Üstünkörü”dür.

Üstünkörü dokunmak ne demek?

TDK kaynaklarına bakıldığında bu kelime, “Detaylarına inilmeden yapılan yüzeysel, gelişigüzel çalışma” şeklinde tanımlanıyor. Kısacası, yüzeysel, özensiz bir iş yapmak anlamına geliyor.

Ölün körü ne demek?

Birinin bir tarafta makarna, diğer tarafta kıyma pişirdiği söylenirse, komşusu ona ne yaptığını sormaya devam eder. Çok meşgul olan bir kişi cevap verme fırsatı bulamaz. Sonunda, komşusunun ısrarlı sorusuna dayanamaz ve “Ölümcül derecede kör.” der. Bu yemek her hazırlandığında bu sözle anılır.

Domuz elinin körü ne demek?

Yorucu ve utanç verici bir durum karşısında kullanılan “rant” kelimesi işe yaramaz bir ifadedir.

Sığ üstünkörü anlamına gelir mi?

(sıfat) düz, sığ, yüzeysel, yüzeysel

Hiç konuşmamak hangi deyim?

“Sessiz kalmak” ifadesinin AÇIKLAMASI 2. Hiç konuşmamak, sessiz kalmak. “Kendisine söylenen çirkin sözler hakkında hiçbir şey söylememiş olmasına şaşırdım.”

Sümen altı ne demek?

İdiomu Bastır AÇIKLAMA 1) bir belgenin işlenmesini engellemek; 2) bir görevin tamamlanmasını geciktirmek.

Özgüven nasıl yazılır?

“Confidence” kelimesinin doğru yazımı yaygın olarak yanlış anlaşılmaktadır. Birçok kişi bunu “self-confidence” olarak yazsa da, Türk Dil Kurumu’na göre doğru yazımı “self-confidence”dır. Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre, confidence kelimesinin doğru yazımı “self-confidence”dır. Yani, “essence” ve “confidence” kelimeleri ayrı ayrı yazılır.

Kızılötesi nasıl yazılır?

Kızılötesi (IR; bazen kızılötesi radyasyon olarak da adlandırılır), görünür ışıktan daha uzun ancak mikrodalgalardan daha kısa dalga boylarına sahip elektromanyetik radyasyondur (EMR).

Bire bir nasıl yazılır?

İsim ekleri ve iyelik ekleri alan ikilemeler de ayrı ayrı yazılır: başa baş, diz dize, el ele, göz göze, birbirine girmiş, omuz omuza, yan yana; baştan sona, daldan dala, elden ele, günden güne, içinden, yıldan yıla; başa baş, bire bir (ölçü), bire bir, bire bir, bire bir; teker teker, boşuna, gün be gün, birer birer…

Üstünkörü geçmek ne demek?

Ayrıntıya girmeden, yüzeysel olarak: Tarih denen şey felaketlerin aktarımıdır. Mutluluktan hiç söz etmez veya sadece laf arasında geçer (Ömer Seyfeddin). Bir hafta önce annesiyle yaptığı görüşmeyi kısaca aktarmıştır (Sait Fâik).

Gönüle dokunmak ne demek?

[1] üzgün ve rahatsız: “Çıplak ayaklarının banliyölerde sürüklenmesi yüreğime dokunuyor.” – O. S. Orhon.

Ucu dokunmak ne demek?

(birine) dokunmak AÇIKLAMANIN AÇIKLAMASI Birine olumsuz bir etkide bulunmak veya zarar vermek.

Sığ üstünkörü anlamına gelir mi?

(sıfat) düz, sığ, yüzeysel, yüzeysel

İrdelemek ne demek?

“Araştırmak” kelimesi “bir konunun bütün yönlerini teker teker incelemek, araştırmak, soruşturmak ve göz önünde bulundurmak, bunları tek tek incelemek ve eleştirmek” anlamına gelir.1

Körü körüne inanmak ne demektir?

Kör inanç, bir şeyin arkasında yapıcı bir gerekçe olmadan inanmaktır. Kör inanç, bir inancın, bunun gerçekte ne anlama geldiğine dair rasyonel bir anlayış olmadan oluşmasıdır. Kör inanç, bir şeyin doğru olmasını beklemektir; ancak gerçekte doğru olma olasılığı yalnızca bir tahmindir.7 Nisan 2017Kör inanç, bir şeyin arkasında yapıcı bir gerekçe olmadan inanmaktır. Kör inanç, bir inancın, bunun gerçekte ne anlama geldiğine dair rasyonel bir anlayış olmadan oluşmasıdır. Kör inanç, bir şeyin doğru olmasını beklemektir; ancak gerçekte doğru olma olasılığı yalnızca bir tahmindir.

Bir fikre körü körüne bağlanmak ne demektir?

Düşünmeden, nasıl olacağını hesaplamadan, dikkat etmeden.

Tavsiyeli Bağlantılar: Cotton Pamuk Aynı Mı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hipercasino