İçeriğe geç

Bıdık Kime Denir

Bıdık nedir ne anlama gelir?

adj. ve I. (< Erm. bzdig) günlük konuşma dili. Küçük, tıknaz, küçük (çocuk): "N'aber, kaltak?"

Bıdık neyin yavrusu?

bidi (IV) [bıdık (I) -1, bidik (I) -2] yavru deve, bir aylık yavru deve (*Eşme çevresi -Uş.; *Ermenek -Kn; Uzuncaburç *Silifke, *Anamur -İç.; * Yerkesik – Mag.)

Akıllı Bıdık kime denir?

Yogi Ayı’nın oğlunun adı. Çizgi film kahramanlarının Türkçeye uyarlanmaları genelde harika olsa da (bkz: Kırmızı Kit) (bkz: Safinaz) bu küçük oyuncak ayının adına aynı özen gösterilmemiş ve bilgiç, zeki bir küçük çocuğu anımsatan böyle bir isim cümlesi uygun görülmüştür.

Gidi kime denir?

Gidi, aşağılayıcı bir kelime olup, sözlerine güvenilemeyen, aşağılık ve alçak bir kişi anlamına gelir. Bu kelime aynı zamanda sitem, pişmanlık ve şikayet ifade eden cümlelerde de kullanılır.

Bıdık hangi dil?

bıdık – Nişanyan Sözlüğü. Ermenice “bıdig” veya “bıdılig” veya “bızdig” veya “küçük, bebek” kelimesiyle akrabadır.

Zibidi demek ne anlama gelir?

Anlamı araştırılan zibidi kelimesi bireyler için kullanılan bir kelimedir. TDK’ya göre zibidi kelimesi uygunsuz ve zamansız davranan kişiler için kullanılır.

Domuz yavrusuna ne ad verilir?

Dişilerine “beniş” (yerel olarak değişiklik göstermekle birlikte) adı verilir ve yavrularına “pyjamlı”, “moza” veya “potak” adı verilir.

Bıdıklı ne demek?

Bıdıklı (Yunanca: Τυχερό, Tychero), Yunanistan’ın Doğu Makedonya ve Trakya bölgesindeki Sofulu belediyesine bağlı bir köy ve belediye birimidir.

Karınca yavrusuna ne denir?

Karınca yavrusuna ne denir? Yumurtadan çıkan karınca yavrusuna larva denir. Bu larva pupa evresinden geçer ve yetişkin karıncaya dönüşür.20 Aralık 2021Karınca yavrusuna ne denir? Yumurtadan çıkan karınca yavrusuna larva denir. Bu larva pupa evresinden geçer ve yetişkin karıncaya dönüşür.

Bıcırık ne demek?

Bıcırık kelimesi küçük, zayıf ve kırılgan anlamına gelir. Ancak bu kelime aynı zamanda tatlı ve dost canlısı anlamında da kullanılır.

Tıknaz biri ne demek?

Chunky kelimesi eski Türkçe bir kelime olup ufak tefek ve kilolu insanlar için kullanılır.

Minnoş nedir ne anlama gelir?

Günümüzde hem kediler ve köpekler gibi evcil hayvanlar hem de insanlar için kullanılan birçok hitap şekli bulunmaktadır. Bunlardan biri olan Minnosh, tiny kelimesinden türemiştir. 2000’lerin başında popüler olan bu tabir, zarif, kibar ve minyon kadınlar için de kullanılmaktadır.

Mama diye kime denir?

Aşağıda görüldüğü gibi Mama ismi Türkiye’de hem erkeklere hem de kadınlara verilen bir isimdir.

Gidi genetik mi?

En yaygın şekli çene altında yağ birikmesidir ve çift çene olarak adlandırılır. Yağ birikmesinin en önemli nedeni genetik yatkınlık, ayrıca beslenme, yaş ve bunların kombinasyonlarıdır.

Cabbar diye kime denir?

Cabbar, “her şeyi fetheden, her şeye hükmeden” anlamında kullanılır ve Allah’ın gücünü ve kuvvetini vurgular. İslam inancında Cabbar ismi Allah’ın sonsuz gücünü ve egemenliğini ifade eder.

Bıdırcık ne demek?

Bıcırık kelimesi küçük, zayıf ve kırılgan anlamına gelir. Ancak bu kelime aynı zamanda tatlı ve nazik anlamında da kullanılır. Bıcırık kelimesinin TDK Sözlüğünde anlamı nedir? 13 Eylül 2021

Gıdık nedir ne anlama gelir?

Gıdı, yaş ilerledikçe veya aynı bölgede yağlanma sonucu çene altındaki derinin elastikiyetini ve sıkılığını kaybetmesi sonucu oluşan sarkık dokudur.

Minnoş nedir ne anlama gelir?

Günümüzde hem kediler ve köpekler gibi evcil hayvanlar hem de insanlar için kullanılan birçok hitap şekli bulunmaktadır. Bunlardan biri olan Minnosh, tiny kelimesinden türemiştir. 2000’lerin başında popüler olan bu tabir, zarif, kibar ve minyon kadınlar için de kullanılmaktadır.

Bıdırtı ne demek?

TikTok. Kocan Ayhan’la ne yapacaksın? Bu yaştan sonra ne yapacağız? Bakan yok, yarın var ama şans işte. Flick tabii ki, vızıldamak istiyor, vızıldamak, hadi. Gece vızıltısı ne demek? Ya yayınlarız ya da yayınlamayız. Ne. çok. yavaş git.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir