Güneş ve rüzgâra arsa desteği

GIRASOLAR » Basın odası » Güneş ve rüzgâra arsa desteği

Güneş ve rüzgâra arsa desteğireference2

7 ŞUBAT’ta Resmi Gazete’de yayınlanan Milli Emlak Genel Tebliği’ne göre, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla elektrik üretimi yapan şirketlere kamu arazileri tahsis edilebilecek.

Kurulu gücü 500 kilovata (kW) kadar olan yenilenebilir enerji tesislerine 20 yıl, 1 megavata (MW) kadar olanlara ise 30 yıl Hazine taşınmazları üzerinde irtifak hakkı tesis edilecek veya kullanma izni verilecek. Ancak söz konusu düzenleme, 1 MW’a kadar üretim hakkı bulunan lisanssız elektrik sektörünü böldü. Kimi yatırımcılar düzenlemenin hareket getireceğini, kimileri ise yetersiz kaldığını savunuyor.  Lisanssız Elektrik Üretimi Derneği (LİDER) Başkanı Yalçın Kıroğlu, düzenlemenin Türkiye açısından çok olumlu bir konu olduğunu söyleyerek, “Atıl durumdaki bu arazilerin yenilenebilir enerji tesislerine açılmasıyla hem mevcut araziler bir değer kazanmış olacak, hem de lisanssız yatırımların yapılabileceği yeni seçenekler çıkacak” dedi. Deloitte Türkiye Enerji Endüstri Lideri Uygar Yörük ise “20 yıl ve 30 yıl sonra, tesisi yüzde 80 verimlilikte kamuya teslim etme zorunluluğu var. Yani tesisi kurduğunuzdaki verimlilik oranı yüzde 100 olarak kabul edilerek, teslim ettiğinizde bu oranın yüzde 80’inin hesaplanması gerekiyor” dedi.

• Krinner iş ortaklığı ile yüksek kaliteli yönetim sistemi

• kurulum için 20 + 80 çalışan

• Günde 1000 vidalama için delme işlemi